SALON/BUITEN 2024

Komend weekend neem ik deel aan de kunstroute SALON/BUITEN van Pictura Dordrecht. Bekijk HIER de route

SALON/BUITEN 26 en 27 oktober

Het eerste weekend van de SALON/BUITEN is achter de rug en het was een groot succes! We hebben niets dan enthousiaste reacties ontvangen. Honderden bezoekers hebben de route gevolgd, en hoewel sommige locaties meer bezoekers trokken dan andere, hebben we samen laten zien hoe springlevend Pictura en haar kunstenaars zijn.

Nu kijken we uit naar het tweede weekend van de SALON/BUITEN op 26 en 27 oktober. Zorg dat je erbij bent en beleef opnieuw een unieke kunstroute!

Kunst in Woonhuizen tijdens de Pictura routes

Ter gelegenheid van haar 250-jarig jubileum presenteert Pictura dit jaar een unieke combinatie van de klassieke SALON/BINNEN en de bijzondere SALON/BUITEN. Naast de 91 kunstenaars die exposeren in Pictura zelf, zijn er ook werken te bewonderen op diverse locaties in Dordrecht, zoals woonhuizen, winkels en werkplaatsen. De tweede route voert langs 25 locaties en toont het werk van zo’n 45 kunstenaars.

Een unieke kunstervaring
Naast het bewonderen van kunst, biedt deze route de kans om binnen te kijken in prachtige historische panden. De organisatoren, Marleen Oud en Geerten Ten Bosch, hebben met veel zorg de juiste match gemaakt tussen kunstenaars en locaties. Het was een uitdaging, maar het resultaat is een verrassende en gevarieerde route.

Kunst, architectuur en erfgoed
De SALON/BUITEN-route is een bijzondere gelegenheid om kunst te ervaren in een persoonlijke setting. Elke locatie vertelt zijn eigen verhaal, en de combinatie van kunst, historische panden en de stad Dordrecht maakt de route een unieke culturele ervaring. Veel kunstenaars zullen aanwezig zijn om bezoekers te verwelkomen en vragen te beantwoorden.

Praktische informatie

SALON/BINNEN: 29 september t/m 3 november 2024
SALON/BUITEN: 26/27 oktober 2024 | 11 – 17 uur
Startpunt: Pictura, Voorstraat 190-192, Dordrecht
Meer informatie en binnenkort de plattegrond van route 2: https://www.pictura.nl

Benieuwd naar deze locatie | Loop de route op 26/27 oktober

Bekijk HIER de route